vrijdag 12 juni 2009

Donderdag 11 juni

We werden allebei weer vroeg wakker en besloten om na een snel ontbijt weer de bus te nemen.
We wilden naar het Vrijheidsbeeld en Groundzero gaan.
We liepen door Batterypark naar Groundzero, maar je ziet daar niet veel behalve bouwactiviteit. Het is wel ongelofelijk dat die vliegtuigen niet veel meer gebouwen geraakt hebben.
De twintowers stonden midden tussen allerlei andere hoge gebouwen in. Als ze omwaren gevallen i.p.v. ineen te storten, denk ik dat er nog veel meer slachtoffers waren.
De tourguide vertelde dat er niet alleen veel dodelijke slachtoffers waren gevallen maar dat ze ook meer dan 17000 mensen hadden gered.

We liepen door naar de Brooklyn bridge, Dit is de enigste houten brug ter wereld met een boardwalk. Je kunt helemaal naar Brooklyn lopen, maar de meeste lopen tot de helft en terug.
Je kunt op een zonnige dag mooie skyline foto’s nemen, maar helaas wederom geen zonnige dag. Na een lekkere frappucino zijn we met de ferry naar Staten island gevaren, Langs Lady- Liberty. Dit is wel erg imposant om te zien. Normaal op de achtergrond de skyline van NewYork, erg mooi.

Toen hebben we besloten om de metro te gaan proberen. Dit is voor mij een grote stap. Vorig jaar zijn we met de metro in Atlanta gereden en dit vond ik een angstige ervaring. Er zat toen in iedere wagon een gewapende police-officer. Niet echt geruststellend.
Alles ging echter, na wat beginners foutjes, prima. Ik was al door de poortjes en toen John door wilde werkte ze uiteraard niet met zijn kaartje. Dit werd echter snel opgelost. Binnen 15 minuten waren we op Timesquare. Je kunt hier bij een ticketoffice box musical kaartjes met 50% korting kopen, dit betekent dat je om 15.00 uur in de rij gaat staan om kaartjes van jouw gading te bemachtigen.
Bv Chicago, Shrek, Mama Mia, Lion King, Mary Poppins enz. Dit weet iedere NY-ker en ook ieder toerist dus zijn de rijen erg lang. Er waren geen kaarten van onze gading dus besloten we om naar het hotel te gaan. Onder het lopen kwamen we nog enkele celebrity's tegen, Black eyed peas. Deze hadden een optreden in de morningshow bij Rockefeller centrum.

’s Avonds met de nighttour over Timesquare en naar Brooklyn en toen naar bed.
Nog maar 2 dagen New York..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten